MP Streetview

Vanuit ons prachtige kantoor in hartje Den Bosch werken wij dagelijks van apps voor op je smartphone.


Hiernaast kun je onze historie in het kort lezen. Meer weten over ons kantoor en team? Bekijk dan ons foto-album en onderstaande biografieën van onze teamleden.

Mobile Pioneers team

Team

Stijn – Oprichter & Creatief Directeur
stijn veegerStijn is in 2006 begonnen met het pionieren in Website monetization, Online Marketing, SEO en smartphone-websites (toen nog voor PDA’s en Nokia’s).
In 2007 lanceerde hij enkele mobi-sites zoals tvgids, weerbericht, files & flitsers, welke aan de wieg stonden van het succes van MobilePioneers. Een sportieve doorzetter met een neusje voor kansen.

Robin – Algemeen Directeur

Met zijn analytisch vermogen en jarenlange internationale ervaring in (mobile) marketing, is Robin de man voor het internationaliseren en structureren van onze organisatie. Ook is hij een enthousiast zeiler, reiziger en buitenmens.

Caspar – Operationeel Manager

Onder andere verantwoordelijk voor de communicatie en marketing van MobilePioneers & Appsuperb, en uitgever van TVGiDS.tv. Richt zich ook op concept-ontwikkeling en relatiebeheer. Trotse vader en bourgondiër in hart en nieren.

Bob – iOS-developer

Was onze eerste fulltime iOS-programmeur en tekende grotendeels voor de succesvolle Flitsers.mobi app en Weathercube. Sociale en sportieve multitasker. Vader van een wolk van een dochter.

Arno – iOS-developer

Heeft op jonge leeftijd zijn sporen als iOS-programmeur al ruimschoots verdiend. Co-programmeur van Weathercube en developer van o.a. Vanavond.tv. Vader van een prachtige tweeling.

Jorg – Support en Filmredactie TVGiDS.tv

Jorg heeft begin 2011 zijn afstudeerstage bij MobilePioneers gedaan en is daarna fulltime bij ons aan de slag gegaan. Werkt sinds de zomer van 2013 voor zichzelf en freelance voor TVGiDS.tv als lid van het supportteam en filmredacteur. Fervent muziekliefhebber en parttime DJ/Producer.

Emiel – Interaction & Visual designer

Visueel ingestelde enthousiasteling met een perfectionistisch oog voor detail in compositie en ‘user experience’. Film- en fotografie-liefhebber en festivalganger.

Marnix – Interaction & Visual designer

Kan zijn visie technisch toepassen door zijn skills in zowel design als programmeren. Creatieveling van boven de rivieren die de Brabantse levensstijl kan waarderen.

Koen – Interaction & Visual designer

Communicatie, interactie en design zijn termen waar Koen zijn weg wel in weet. Met zijn schoenmaat 49 ook wel Big Feet genoemd.

Dennis – Senior back-end developer

Dennis is de pionier op het gebied van backend. Van feeds, users en api’s. Van tvgids-server-park, naar ad-server naar push-server. Dennis weet er raad mee!

Ruud – PHP-developer

Ruud versterkt sinds begin 2013 ons webdevelopment-team. Is tevens een begaafd drummer en fotograaf. Pogingen om deze hobby’s tegelijkertijd te beoefenen hebben nog niet tot een goed resultaat mogen leiden. Wél tot een aantal schadeclaims.

Pim – PHP-developer

Pim is sinds maart 2013 onze kracht op het gebied van front-end webdevelopment en komt uit Eindhoven. Perfectionistische newlywed en verzamelaar van jazz op ‘good old’ vinyl.

Frank – PHP-developer

Frank is na zijn stage bij MobilePioneers aan de slag gegaan als PHP-programmeur. De digitale wereld kent voor deze wizkid geen geheimen. Hij is de benjamin, maar laat ons dagelijks versteld staan van zijn kunde.

Virgil – PHP- & Android-developer

Virgil stort zich dagelijks op de frontend- en Android-development van MobilePioneers. Brengt met zijn Caraïbische roots en internationale opleiding de nodige swing met zich mee. Sportieve levensgenieter.

Niels – Android-developer

Niels is in augustus 2013 ons developerteam komen versterken. Een ervaren PHP-er met een voorliefde voor Android, en een bedreven analyticus. Zal zijn kennis van Android bij MobilePioneers nog verder gaan uitbreiden. Werkt momenteel aan een aantal mooie projecten. Breaking Bad is zijn favo serie.

Jim – iOS- en Android-developer

Jim is een veelzijdige, ambiteuze programmeur, die naast zijn bachelor Computer Science zijn skills toont bij MobilePioneers. Hij heeft al meerdere iOS- en Android-apps op zijn naam staan, en is een afgestudeerd elektrotechneut.

Iris – Stagiaire Marketing & Business Development

Iris houdt zich tijdens haar stage bezig met het onderzoeken van de uitbreidingsmogelijkheden van de online activiteiten van MobilePioneers. Studente Commerciële Economie die naast haar studie In de Bossche horeca werkt en zoveel mogelijk op reis gaat.

Max – Stagiair Marketing & Commercie

Max verdiept zich bij Mobilepioneers in linkbuilding, SEO en ASO (App Store Optimization). Ondernemende student Commerciële Economie met een passie voor media en eventmanagement. Eén van de krachten achter het jaarlijkse Tilburgse Kermis FM en ontwikkelaar van NFC Business Cards.

Siets – TVGiDS.tv-redactie

Siets werkt bij de NOS als nieuwslezer van het NOS Journaal. Over 10 jaar dan… Nu nog radio-DJ en de drijvende kracht achter de aanraders en alle dagelijkse actualiteiten-programma’s voor TVGiDS.tv.

Juffouw Jannie – koffie en koekjes

Maakte vorige zomer een mooie transfer vanaf de debiteuren-afdeling. Zet goddelijke koffie en geeft ons met haar elegante voorkomen altijd een reden om vroeg naar kantoor te komen. Zaagt meestal de week doormidden.

Zoek jij nog een uitdagende baan? Solliciteer!

We zijn altijd op zoek naar enthousiaste nieuwe collega’s. Kun jij de volgende websites ontcijferen??

iPhone Developer, Android Developer, iOS stage, Android stage of Front End Developer.

Neem contact op!

Tijdslijn

2006

Oprichting van een zolderkamer bedrijfje in de handel in domeinnamen.


Lancering van .mobi extensie. Succesvolle registratie van tientallen generieke .mobi domeinnamen zoals Voetbal.mobi, Tvgids.mobi, Gamble.mobi, Route.mobi, Students.mobi, Flitsers.mobi.

2007

Oprichting V2 Digital Media B.V., uitgever van mobiele websites. Eerste kantoor aan de Van Berckelstraat in Den Bosch.


Handelsnaam MobilePioneers wordt toegevoegd en domein mobileioneers.com wordt geregistreerd.

2008

Groei in mobiel traffic op de .mobi sites zoals voetbal.mobi, flitsers.mobi, weerbericht.mobi, en tvgids.mobi.

2009

Lancering TVGiDS voor de iPhone door MobilePioneers.

2010

Intrek in nieuw kantoor in het OndernemersRijk in Den Bosch. Eerste full time programmeur in dienst.

2011

Intrek in groter kantoor in OndernemersRijk. Tweede full time programmeur start in dienst.


Derde full time programmeur start, redactie tvgids en redactie flitsers worden opgericht en free-lance krachten zorgen voor groei. Maar MobilePioneers houdt de ogen open voor talent!

2012

Intrek in nieuwe kantoor in het monumentale gedeelte van het Groot Zieken Gasthuis in het hartje van Den Bosch. Full time Content Manager toegevoegd aan ons team.


De komst van een UI/UX designer en een tweede Android-programmeur dragen bij aan nog gebruiksvriendelijkere en oogstrelendere projecten.


Derde iOS-programmeur zorgt voor nog snellere ontwikkeling en meer mogelijkheden op het gebied van mobiele applicaties.


Start van premium en internationale zuster: Appsuperb! Alleen superb apps, die de hele wereld over gaan! De unieke weer-app Weathercube heeft binnen 3 maanden meer dan 300.000 downloads.


TVGiDS.tv wint De Telegraaf Publieksprijs! Consumenten konden stemmen op hun favoriete app. TVGiDS.tv kwam daarbij als winnaar naar voren.


Met het aantrekken van een Manager Business Development & Operations, halen we de kennis en kunde in huis voor het verder internationaliseren en structureren van onze organisatie.


We mogen een drietal designers verwelkomen op het gebied van concept, interaction en visuals. Samen met een nieuwe front-end developer hebben we daardoor nog meer mogelijkheden om concepten snel om te zetten naar eindproducten.

2013

Begin 2013 is ons team uitgebreid met twee fulltime backend-programmeurs, een parttime iOS- en Android-programmeur en hebben we twee stagiairs die ons komen versterken voor een half jaar.


Weathercube van ons zusje Appsuperb is eind februari 2013 Apple’s Free App of the Week in de gehele wereld. We realiseren miljoenen downloads en er wordt veel over Weathercube, Appsuperb en MobilePioneers geschreven. Zie voor alle pers-uitingen de Media-sectie


Ons kantoor is nu nog makkelijker te vinden via Google Streetview. Loop eens virtueel binnen voor een digitale kennismaking. Uiteraard ben je ook van harte welkom om persoonlijk langs te komen.


Via TVGids Media wordt ook voortaan zelf actieve advertentie sales gedaan. Twee nieuwe collega’s worden toegevoegd aan het sales-team.


In november gaan we op een bedrijfsuitje naar Dublin. Met een onze club van in totaal 17 man zijn we uitgenodigd bij Google op hun Europese HQ voor o.a. een lunch en een rondleiding. Verder in 3 dagen teambuilding en lol @Dublin!

2014

Begin 2014 is onze nieuwe app CalCube live gegaan (onder het label Appsuperb).


In januari 2014 is onze nieuwe app Predict-a-ball live gegaan (onder het label Appsuperb).


Eind 2014 is onze eerste game live gegaan: Find it with Friends, waarbij je tegen facebook vrienden de populaire game “Find it” speelt.


In het voorjaar van 2014 zijn we gestart met onze nieuwe Mobile Advertising Company: Wingman Mobile in Amsterdam. Development gebeurt vanuit Den Bosch.


In augustus 2014 is onze controversiele app Just in Case live gegaan. Je kunt nu jouw digitale erfenis opslaan in de cloud via ons platform.

Zie hier een sfeerimpressie van het MobilePioneers kantoor in Den Bosch. Meer zien?  Loop ook eens virtueel binnen via Google Streetview
Uiteraard ben je ook van harte welkom voor een persoonlijk bezoek.

MENU