Mammoet

Mammoet is specialist in zwaar hijswerk en multimodaal transport. Voor Mobile Pioneers de uitdaging om de verouderde software van Mammoet te laten voldoen aan de nieuwste standaarden zodat ook non-digital natives hiermee goed aan de slag kunnen.

De vraag

Vervang de mobiele software van Mammoet door een oplossing die voldoet aan de moderne maatstaven van mobile software design.

Design uitdagingen

De software van Mammoet wordt onder zware omstandigheden gebruikt door kraanmachinisten en riggers. Dit zijn vaak non-digital natives met grote (smerige) handen die op locatie aan het werk zijn. Daarnaast kunnen facturen vaak niet meteen doorgestuurd worden omdat de werknemers moeten wachten op goedkeuring van andere partijen. Dit wordt op een langdradige en omslachtige manier gedaan.

mammoet_detail

De Mobile Pioneers aanpak

Mobile Pioneers heeft een mobiele applicatie ontwikkeld die zich focust op de user experience. Deze mobiele oplossing integreert direct met het bestaande SAP ERP systeem wat al door Mammoet in gebruik was. De mobiele software is gebouwd rondom de gebruiker zodat hij, ondanks de zware omstandigheden, de software goed en zonder problemen kan gebruiken.

De ruim 400 planners, kraanmachinisten en riggers hebben realtime inzicht in de voortgang van het werkproces en kunnen digitaal facturatie en werkbonnen doorgeven. Dit versnelt en versimpelt het facturatieproces enorm.

 

mammoet_detail_2
Resultaat

Met behulp van de mobiele software van Mobile Pioneers heeft Mammoet een enorme stap vooruit kunnen maken.

50% Kostenbesparing op hardware
80% meer klein materiaal gefactureerd
20% Snellere facturatie
40% kostenbesparing op implementatie en support

“Als er iemand is die hiermee niet kan werken, stuur ze maar naar mij. Want als ik het kan…”
– Peter van Zandten, kraanmachinist (43 dienstjaren)